A CMMI v1.1 visszavonása

Kategória: CMMI — Kelemen Zádor Dániel

CMMI logoA CMMI v1.1-es verzióját (Capability Maturity Model® Integration (CMMI®) Version 1.1) a Carnegie Mellon® Software Engineering Institute (SEI) 2007. augusztus 25-ével visszavonja. A visszavonással együtt jár a modellhez kapcsolódó oktatási anyagok és felmérési módszertanok visszavonása is.

2006. augusztus 25-én a SEI és a CMMI Steering Group hivatalosan is közzétette a CMMI Product Suite V1.2-t. Az új verzió kiadása és a régi visszavonása közötti egy év nyújt(ott) lehetőséget arra, hogy a CMMI-vel foglalkozó szakemberek áttérhessenek az új verzióra. Az új verzióról és a lényegesebb változásokról az év elején mi is közzétettünk egy rövid leírást. A CMMI v1.1 visszavonásáról további hivatalos információ itt található.

A CMMI elődjét, a SW-CMM-et hivatalosan 2005. december 31-én vonták vissza. Itt fontos megjegyezni, hogy a SW-CMM felmérésére (CBA-IPI) vonatkozó eredmények csak 2007. december 31-ig érvényesek. 2007. december 31. után ezek nem vehetőek figyelembe és nem is reklámozhatók.

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó véleményekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word