Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben

Kategória: könyv — Kelemen Zádor Dániel

Langer Tamás - Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésbenMegjelent Dr. Langer Tamás “Projektmenedzsment a szoftverfejlesztésben” című könyve.

“A könyv célja áttekintő ismereteket nyújtani informatikai, és ezen belül is a szoftverfejlesztési projektek irányítási kérdéseiről.
A projektek működési környezetének áttekintése után végigkíséri a projektek életciklusát az előkészítéstől és az indulástól a projekttervezésen át egészen a projektzárásig, sőt a projektek utóéletéhez tartozó tevékenységekig. Vizsgálja a projektet kísérő, támogató folyamatokat: a projektbecslést, a követelménykezelést, a változáskezelést, a kockázatkezelést, végül a dokumentálást és a projektekkel összefüggő jogi kérdéseket. A projekt folyamatainak tárgyalását a projektirányítási módszertanok áttekintése zárja.
A szerző kiemelt figyelmet fordít a projektirányítás emberi vonatkozásainak, részletesen foglalkozik az ügyfélkapcsolat problémáival, a személyiségmodellekkel, az informális csapatszerepekkel, valamint vezetési, ösztönzési és kommunikációs kérdésekkel. Végül szót ejt a projektirányítást támogató informatikai eszközökről is.
Elsősorban kezdő (vagy potenciális) projektvezetőknek ad útmutatást, bevezető jellege ellenére azonban gyakorlott projektvezetőknek is tartogat újdonságokat.” - olvashatjuk a könyv hátoldalán található ajánlóban.

Szerző: Langer Tamás
Méret: B5
Oldalszám: 240
ISBN: 978 963 545 474 7

Tartalomjegyzék pdf formátumban | Kiadó honlapja, online vásárlás

Nincsenek megjegyzések »

Nincsenek még megjegyzések.

RSS hírcsatorna a bejegyzéshez kapcsolódó véleményekről. TrackBack URI

Mondd el a véleményedet!

*
To prove you're a person (not a spam script), type the security word shown in the picture. Click on the picture to hear an audio file of the word.
Click to hear an audio file of the anti-spam word